Publikavimo data: 2024-06-15
Karpiai su svarainiais
Cidonijos yra populiarus ingredientas Kaukazo ir Centrinės Azijos virtuvėse. Uzbekistane su svarainiais verdamas plovas, o Kaukaze - ėriena. Aštrūs vaisiai dera ne tik su mėsa, bet ir su žuvimi. Su svarainiais galima labai skaniai paruošti karpį. Ši žuvis labai vertinama daugelyje pasaulio virtuvių. Čekijoje įdarytas karpis yra Kalėdų stalo klasika. Žuvį mėgsta gaminti Vokietijoje, Kazachstane ir Kinijoje. Karpis su svarainiais yra išties tarptautinis patiekalas, jungiantis Rytų ir Vakarų kulinarines tradicijas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias su majonezu, druska, pipirais ir prieskoniais. Aptepkite karpį padažu iš vidaus ir iš išorės. Sumaišykite svarainius su likusiu padažu. Įdarykite žuvį vaisių įdaru. Į viršutines įpjovas įdėkite po vieną griežinėlį pomidoro ir sūrio.
Žingsnis 2
Iškepkite karpį su svarainiais. Likusius svarainius ir pomidorus sudėkite ant kepimo skardos. Žuvį sudėkite ant vaisių ir daržovių pagalvės. Kepkite po folija 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol išgaruos sultys ir žuvis paruduos.
Kategorijos