Karpiai su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Karpiai su svarainiais

Cidonijos yra populiarus ingredientas Kaukazo ir Centrinės Azijos virtuvėse. Uzbekistane su svarainiais verdamas plovas, o Kaukaze - ėriena. Aštrūs vaisiai dera ne tik su mėsa, bet ir su žuvimi. Su svarainiais galima labai skaniai paruošti karpį. Ši žuvis labai vertinama daugelyje pasaulio virtuvių. Čekijoje įdarytas karpis yra Kalėdų stalo klasika. Žuvį mėgsta gaminti Vokietijoje, Kazachstane ir Kinijoje. Karpis su svarainiais yra išties tarptautinis patiekalas, jungiantis Rytų ir Vakarų kulinarines tradicijas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karpiai su svarainiais Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias su majonezu, druska, pipirais ir prieskoniais. Aptepkite karpį padažu iš vidaus ir iš išorės. Sumaišykite svarainius su likusiu padažu. Įdarykite žuvį vaisių įdaru. Į viršutines įpjovas įdėkite po vieną griežinėlį pomidoro ir sūrio.

Žingsnis 2

Karpiai su svarainiais Žingsnis 2
Iškepkite karpį su svarainiais. Likusius svarainius ir pomidorus sudėkite ant kepimo skardos. Žuvį sudėkite ant vaisių ir daržovių pagalvės. Kepkite po folija 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol išgaruos sultys ir žuvis paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos