Publikavimo data: 2024-06-09
Karpis, įdarytas ryžiais ir daržovėmis
Lengviausias ir sveikiausias būdas paruošti žuvį - kepti ją orkaitėje. O jei žuvis dar ir įdaryta garnyru, šiuo būdu greitai paruošite sočius pietus ar vakarienę visai šeimai. Išsirinkite didelę žuvį, mėgstamus prieskonius ir pabandykite paruošti įdarytą žuvį pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Išvirkite ryžius iki pusiau išvirusius pasūdytame vandenyje, alyvuogių aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, paprikas ir morkas. Ryžius sumaišykite su daržovėmis, druska ir pipirais. Jei norite, į įdarą taip pat galite įdėti šiek tiek smulkintų žolelių.
Žingsnis 2
Į žuvies vidų atsargiai sudėkite ryžių ir daržovių faršą. Sandariai suvyniokite į foliją arba pergamentą ir padėkite ant kepimo skardos. Įsitikinkite, kad folija liečiasi prie žuvies blizgančia puse, kad iškepusi žuvis neturėtų metalo skonio.
Žingsnis 3
Žuvį kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje vieną valandą. Po to palikite žuvį atidarytoje orkaitėje, kad šiek tiek atvėstų ir sugertų visas sultis.
Kategorijos