Publikavimo data: 2024-04-05
Karštai rūkyta menkė
Rūkymas yra vienas seniausių įvairių maisto produktų gaminimo būdų. Jis buvo naudojamas dar paleolito laikais. Šiandien rūkymas naudojamas įvairiose pasaulio šalyse. Rūkyti galima ir mėsą, ir žuvį, ir daržoves. Namuose rūkytą menkę rekomenduojama ruošti karštuoju būdu. Jums reikės specialios rūkyklos, taip pat alksnio pjuvenų. Menkes karštam rūkymui geriau rinktis šviežias. Ją lengva atpažinti: žuvies akys šviesios, permatomos, žiaunos raudonos, o spalva vienoda.
Žingsnis 1
Paruoškite druskos tirpalą: užvirinkite 1,5 puodelio vandens, paimto iš viso skysčio kiekio. Sudėkite prieskonius ir po 1 minutės išjunkite ugnį. Palikite brinkti po dangčiu apie 20 minučių, tada tirpalą perkoškite ir atvėsinkite (apie 5-10 minučių). Sumaišykite prieskonių nuovirą su likusiu skysčiu ir ištirpinkite jame druską. Palikite šiek tiek pastovėti optimalioje 25 ˚C temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį rūkymui. Neperpjaudami menkės skerdenos užpilkite sūrymu. Mirkykite 4 valandas. Tada skerdeną nusausinkite audeklu, pašalinkite likusius prieskonius ir pakabinkite 30 minučių, kad nusivarvėtų drėgmės perteklius. Praėjus šiam laikui labai aštriu peiliu supjaustykite žuvį porcijomis ir išdėliokite jas ant sunkaus popieriaus lapo.
Žingsnis 3
Pradėkite rūkyti. Išsamias rūkymo instrukcijas rasite rūkyklos instrukcijose. Yra vienas niuansas: "pirmasis dūmas", kuris susidaro po 8-10 minučių nuo rūkymo pradžios, turi būti paleistas. Vidutinė rūkymo trukmė - apie 25 minutes. Kartkartėmis patikrinkite, ar žuvies kepsniai paruošti. Jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, produktas paruoštas valgyti.
Kategorijos