Publikavimo data: 2024-10-21
Karštas plekšnių užkandis su česnakais
Ar norite pasigaminti karštą žuvies užkandį? Tuomet mūsų receptas jums tikrai tiks. Plekšnė su česnakais, grybais ir sūriu yra beprotiškai skanus, švelnus, sotus ir turtingo skonio užkandis. Šis žuvies, grybų, sūrio ir grietinėlės derinys tiesiog nepamirštamas. Šiame patiekale plekšnę galite pakeisti bet kokia kita žuvimi, tačiau būtent su ja šis užkandis įgauna tokį sodrų skonį.
Žingsnis 1
Atsargiai padalykite žuvį į filė. Smulkiai supjaustykite svogūną. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Mocarelą supjaustykite nedideliais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame inde sumaišykite šampaną, garstyčias ir citrinos sultis. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, užpilkite marinatu ir atidėkite marinuotis.
Žingsnis 3
Greitai apkepkite grybus ir svogūnus ir įpilkite sojų padažo. Atskirai apkepkite marinuotą žuvį, kol ji taps auksinė. Išdėliokite jas aplink formą. Į vidurį sudėkite grybus ir svogūnus bei mocarelos kubelius.
Žingsnis 4
Padažas. Paruoškite jį, pakepinkite miltus svieste, įpilkite grietinėlės ir muskato riešuto. Šiuo padažu užpilkite žuvį, pabarstykite tarkuotu sūriu. Patiekalą 10 minučių pašaukite į 220 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos