Publikavimo data: 2025-08-20
Kavos ir šokolado keksiukai
Keksiukai - tai specialūs amerikietiški keksiukai, kepami mažose formelėse. Iš čia ir keksiukų pavadinimas "cupcake" arba "keksiukas puodelyje". Klasikiniams keksiukams gaminti ruošiama įprasta biskvitinė tešla, tačiau galite išbandyti ir kitus, originalesnius variantus. Pavyzdžiui, paruoškite tešlą stiprios kavos pagrindu, o dalį miltų pakeiskite kakavos milteliais, kaip mūsų recepte. Pyragas išeis labai kvapnus, orus, sodraus šokolado skonio.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite per sietelį. Tai suteiks tešlai deguonies ir keksiukai taps lengvi ir erdvūs. Užvirinkite 3 šaukštelius kavos ir 50 ml vandens ir atvėsinkite. Į atvėsusią kavą suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumaišykite sviestą ir cukrų, kiaušinius, kakavos ir kavos mišinį ir supilkite grietinę.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos konsistenciją - ji turi būti panaši į labai tirštą grietinę.
Žingsnis 4
Tešlą supilkite į riebalais išteptas formeles ir kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūros orkaitėje. Keksiukus atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos