Publikavimo data: 2024-04-17
Kavos panna cotta
"Panna cotta" yra itališkas desertas, kilęs iš Pjemonto. Klasikiniame recepte siūlomas vanilės ir grietinėlės skonis. Tačiau šiuolaikiniai konditeriai žengė dar toliau. Šiandien jie ruošia panna cotta su uogomis, egzotiniais vaisiais ir net kava. Norint pagaminti tinkamą kavos panna cotta, reikės ne mažiau kaip 33 % grietinėlės ir šviežiai paruoštos espreso kavos. Tirpios kavos geriau nenaudoti.
Žingsnis 1
Paruoškite agar-agarą. Užpildykite agar-agarą vandeniu pagal instrukcijas.
Žingsnis 2
Ištirpinkite šokoladą. Pieniško šokolado gabalėlius sudėkite į permatomą indą. Įdėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Tada išmaišykite ir, jei reikia, dar kartą pašildykite mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Supilkite grietinėlę į puodą. Nuolat maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies. Į karštą grietinėlę supilkite cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sudėkite desertų pagrindus. Sumaišykite grietinėlę su ištirpintu šokoladu ir agaru. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite kavą ir išmaišykite. Supilkite panna cotta į formeles ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos