Kavos panna cotta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kavos panna cotta

"Panna cotta" yra itališkas desertas, kilęs iš Pjemonto. Klasikiniame recepte siūlomas vanilės ir grietinėlės skonis. Tačiau šiuolaikiniai konditeriai žengė dar toliau. Šiandien jie ruošia panna cotta su uogomis, egzotiniais vaisiais ir net kava. Norint pagaminti tinkamą kavos panna cotta, reikės ne mažiau kaip 33 % grietinėlės ir šviežiai paruoštos espreso kavos. Tirpios kavos geriau nenaudoti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
348 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
29 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kavos panna cotta Žingsnis 1
Paruoškite agar-agarą. Užpildykite agar-agarą vandeniu pagal instrukcijas.

Žingsnis 2

Kavos panna cotta Žingsnis 2
Ištirpinkite šokoladą. Pieniško šokolado gabalėlius sudėkite į permatomą indą. Įdėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Tada išmaišykite ir, jei reikia, dar kartą pašildykite mikrobangų krosnelėje.

Žingsnis 3

Kavos panna cotta Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Supilkite grietinėlę į puodą. Nuolat maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies. Į karštą grietinėlę supilkite cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Kavos panna cotta Žingsnis 4
Sudėkite desertų pagrindus. Sumaišykite grietinėlę su ištirpintu šokoladu ir agaru. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite kavą ir išmaišykite. Supilkite panna cotta į formeles ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos