Publikavimo data: 2024-06-22
Kefyre marinuotas ešerys rankovėje
Visi žinome, kad jūros gėrybės yra labai svarbi mitybos dalis. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Jas galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Ešerį galite kepti orkaitėje, prieš tai jį pamarinavę kefyre. Taip žuvis taps dar minkštesnė.
Žingsnis 1
Į kefyrą įberkite druskos, pipirų ir žuvies prieskonių. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite ešerius į kepimo indą ir supilkite kefyrą. Palikite žuvį marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 3
Įdėkite formą į kepimo rankovę. Kepkite žuvį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 4
Patiekite paruoštus ešerius, papuoštus paprikomis, šviežiais špinatais arba daržovėmis pagal skonį.
Kategorijos