Publikavimo data: 2025-08-20
Kefyre troškinta lašiša
Lašiša yra labai sveika žuvis, pasižyminti švelniu saldžiu skoniu. Šviežią lašišą galima sūdyti, kepti, kepti arba virti. Kepta folijoje lašiša išsaugo didžiausią naudą sveikatai. Pirkdami lašišą parduotuvėje paklauskite pardavėjo, kokia jos kilmė. Nes dirbtinai išaugintos lašišos maistingųjų medžiagų kiekis yra beveik dvigubai mažesnis nei natūralioje aplinkoje sugautos lašišos.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies filė: nuimkite nuo žuvies odą ir kaulus ir supjaustykite dideliais gabalais. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, bet ne labai plonai. Taip svogūnai išliks sultingi ir šiek tiek traškūs.
Žingsnis 2
Nepridegančią keptuvę arba kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite svogūnus ir ant jų išdėliokite žuvį.
Žingsnis 3
Kefyrą sumaišykite su druska ir pipirais, gerai išmaišykite, kol druska ištirps. Žuvį užpilkite kefyru. Įdėkite formą į šaltą orkaitę ant didelio karščio. Kai padažas pradės virti, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir troškinkite žuvį 25-30 minučių. Iškepusią žuvį sudėkite į lėkštę.
Kategorijos