Publikavimo data: 2024-05-25
Kefyro pyragas su avietėmis
Šviežiai iškeptas kvapnus pyragas su avietėmis sukurs jaukią namų atmosferą. Desertas gaunasi labai skanus, nepaisant to, kad jis paruoštas kuo paprasčiau. Pyragui reikės prinokusių sultingų aviečių, šviežių arba šaldytų. Deserto pagrindas bus kefyro sausainių tešla. Su tokių kepinių ruošimu gali susidoroti net pradedantis virėjas. Pyragą patiekite su arbata, kava arba pienu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite 4 vištų kiaušinius su cukrumi iki putų.
Žingsnis 2
Sudėkite suminkštintą sviestą ir kefyrą. Viską atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Persijokite miltus į dubenį, suberkite sodą ir druską. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlos konsistencija turi būti šiek tiek tirštesnė nei blynų.
Žingsnis 4
Pyrago formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite sviestu arba augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Atsargiai paskleiskite ją ant formos.
Žingsnis 5
Ant viršaus tolygiai paskleiskite avietes.
Žingsnis 6
Pasiųskite pyragą kepti į orkaitę 40 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, jis gali kepti šiek tiek ilgiau. Ar pyragas paruoštas, galite patikrinti pradūrę jį dantų krapštuku. Jei jis sausas, pyragas paruoštas.
Žingsnis 7
Patiekite tortą papuoštą cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos