Publikavimo data: 2024-06-15
Kefyro skrebučiai
Kefyro skrebučiai - tai oro užkandis, paruoštas iš rauginto pieno gėrimo, miltų ir kiaušinio. Patiekalas gaunasi labai švelnus, skanus ir maistingas. Beje, jei norisi, kefyrą galima pakeisti rūgpieniu - patiekalo skonis nuo to nepasikeis. O skrebučius galite patiekti su įdaru, ir jis gali skirtis priklausomai nuo jūsų pageidavimų: tokie skrebučiai puikiai dera ir su uogomis, ir su mėsa.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite kefyrą į atskirą indą, suberkite sodą ir gerai išmaišykite, kad prasidėtų reakcija. Tada į ingredientus įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Gautą masę išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Tada supilkite mišinį į persijotus miltus ir kruopščiai išmaišykite, užminkydami minkštą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite norimo storio tešlą. Specialia kepimo forma arba paprastu peiliu iš tešlos išpjaukite stačiakampius skrebučius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite skrebučius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos