Kefyro želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Kefyro želė

Kefyro želė yra desertas, kuriuo galima mėgautis nesijaudinant dėl kalorijų pertekliaus. Desertas gaunasi lengvas, su dozuota rūgštele ir saldumu. Norint paruošti želė iš kefyro, galima naudoti bet kokio riebumo kefyrą, tačiau jis turi būti šviežias ir nerūgštus. Paprastai tokia želė ruošiama pridėjus vaisių, uogų, uogienių, džemų, uogienių ar šokolado. Želė gali būti gaminama su želatina arba ją galima pakeisti augaliniu želė medžiagos analogu - agaru-agaru, tada skanėstu gali mėgautis žmonės, kurie laikosi vegetarinės dietos.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kefyro želė Žingsnis 1
Želatiną užpilkite karštu vandeniu ir leiskite jai išbrinkti.

Žingsnis 2

Kefyro želė Žingsnis 2
Supilkite kefyrą į puodą. Suberkite cukrų ir medų. Pašildykite. Maišykite, kad cukrus ir medus ištirptų karštame kefyre. Nuimkite kefyrą nuo ugnies ir supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Kefyro želė Žingsnis 3
Supilkite želė į porcijinius desertinius indelius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kad sustingtų.

Žingsnis 4

Kefyro želė Žingsnis 4
Išimkite želė iš šaldytuvo. Surinkite desertą, ant viršaus į stiklainius sudėdami braškių uogienę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos