Publikavimo data: 2024-09-14
Kefyro želė
Kefyro želė yra desertas, kuriuo galima mėgautis nesijaudinant dėl kalorijų pertekliaus. Desertas gaunasi lengvas, su dozuota rūgštele ir saldumu. Norint paruošti želė iš kefyro, galima naudoti bet kokio riebumo kefyrą, tačiau jis turi būti šviežias ir nerūgštus. Paprastai tokia želė ruošiama pridėjus vaisių, uogų, uogienių, džemų, uogienių ar šokolado. Želė gali būti gaminama su želatina arba ją galima pakeisti augaliniu želė medžiagos analogu - agaru-agaru, tada skanėstu gali mėgautis žmonės, kurie laikosi vegetarinės dietos.
Žingsnis 1
Želatiną užpilkite karštu vandeniu ir leiskite jai išbrinkti.
Žingsnis 2
Supilkite kefyrą į puodą. Suberkite cukrų ir medų. Pašildykite. Maišykite, kad cukrus ir medus ištirptų karštame kefyre. Nuimkite kefyrą nuo ugnies ir supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite želė į porcijinius desertinius indelius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kad sustingtų.
Žingsnis 4
Išimkite želė iš šaldytuvo. Surinkite desertą, ant viršaus į stiklainius sudėdami braškių uogienę.
Kategorijos