Publikavimo data: 2025-08-20
Keksas su citrinos žievele
Neįtikėtinai švelnūs, minkšti ir saldūs naminiai keksiukai prie arbatos. Šiuo skanėstu džiaugsis visa jūsų šeima. Jei norite, į keksiukus galite įdėti sultenių arba cukruotų vaisių. Dėl citrinos keksiukas yra pikantiško skonio su lengva rūgštele, kuri ypač skani su karšta žolelių arbata. Keksą paruošti gali pavykti net virtuvės naujokui. Pasimėgaukite naminiu kepiniu.
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi ir išplakite iki baltumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijokite ir supilkite į kiaušinių ir aliejaus mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nusausinkite citriną, o žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite tarkuotą žievelę į tešlą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 5
Kepkite keksiukus maždaug 60 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos