Keksas su citrinos žievele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Keksas su citrinos žievele

Neįtikėtinai švelnūs, minkšti ir saldūs naminiai keksiukai prie arbatos. Šiuo skanėstu džiaugsis visa jūsų šeima. Jei norite, į keksiukus galite įdėti sultenių arba cukruotų vaisių. Dėl citrinos keksiukas yra pikantiško skonio su lengva rūgštele, kuri ypač skani su karšta žolelių arbata. Keksą paruošti gali pavykti net virtuvės naujokui. Pasimėgaukite naminiu kepiniu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
353 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Sviestą išsukite su cukrumi ir išplakite iki baltumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Keksas su citrinos žievele Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijokite ir supilkite į kiaušinių ir aliejaus mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Keksas su citrinos žievele Žingsnis 3
Nuplaukite ir nusausinkite citriną, o žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite tarkuotą žievelę į tešlą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Keksas su citrinos žievele Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Žingsnis 5

Keksas su citrinos žievele Žingsnis 5
Kepkite keksiukus maždaug 60 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos