Keksas su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Keksas su graikiniais riešutais

Jei mėgstate keksiukus, bet nemėgstate sultenių, kepkite keksiukus su graikiniais riešutais. Juose yra labai daug jodo, kalcio ir magnio. Taigi graikinių riešutų keksas pasirodys ne tik skanus, bet ir naudingas. Riešutus geriau pirkti parduotuvėje, jau supakuotus ir nuluptus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
391 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Keksas su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išsukite iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir toliau plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Keksas su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Į atskirą dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Šį mišinį pradėkite pilti į tešlą ir kruopščiai išmaišykite. Gauta masė turėtų būti konsistencijos kaip tiršta grietinė. Pačioje pabaigoje suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Keksas su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Iškepkite keksiukus. Šaukštu sukrėskite tešlą į formeles ir užpildykite jas iki pusės. Kepkite apie 35 minutes. Paruoštus keksiukus palikite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš formelių ir patiekite. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos