Publikavimo data: 2024-03-29
Keksas su graikiniais riešutais
Jei mėgstate keksiukus, bet nemėgstate sultenių, kepkite keksiukus su graikiniais riešutais. Juose yra labai daug jodo, kalcio ir magnio. Taigi graikinių riešutų keksas pasirodys ne tik skanus, bet ir naudingas. Riešutus geriau pirkti parduotuvėje, jau supakuotus ir nuluptus.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išsukite iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir toliau plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į atskirą dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Šį mišinį pradėkite pilti į tešlą ir kruopščiai išmaišykite. Gauta masė turėtų būti konsistencijos kaip tiršta grietinė. Pačioje pabaigoje suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite keksiukus. Šaukštu sukrėskite tešlą į formeles ir užpildykite jas iki pusės. Kepkite apie 35 minutes. Paruoštus keksiukus palikite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš formelių ir patiekite. Mėgaukitės!
Kategorijos