Keksas su grikių miltais ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Keksas su grikių miltais ir sultenėmis

Kartais tiesiog norisi kepinius padaryti šiek tiek sveikesnius! Šiame recepte dalis kvietinių miltų buvo pakeista grikių miltais, todėl grikių visai nesijaučia.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
342 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Keksas su grikių miltais ir sultenėmis Žingsnis 1
Pamirkykite rūgštynes verdančiame vandenyje ir palikite valandai. Nuplaukite, aptarkite, įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų, išmaišykite.

Žingsnis 2

Keksas su grikių miltais ir sultenėmis Žingsnis 2
Sviestą išsukite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, pieną, gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Keksas su grikių miltais ir sultenėmis Žingsnis 3
Į tešlą suberkite sultenes, išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos