Publikavimo data: 2025-08-19
Keksas su grikių miltais ir sultenėmis
Kartais tiesiog norisi kepinius padaryti šiek tiek sveikesnius! Šiame recepte dalis kvietinių miltų buvo pakeista grikių miltais, todėl grikių visai nesijaučia.
Žingsnis 1
Pamirkykite rūgštynes verdančiame vandenyje ir palikite valandai. Nuplaukite, aptarkite, įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų, išmaišykite.
Žingsnis 2
Sviestą išsukite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, pieną, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į tešlą suberkite sultenes, išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-45 minutes.
Kategorijos