Publikavimo data: 2025-08-17
Keksiukai su kakava ir šokoladu
Šokoladas yra vienas mėgstamiausių skanėstų pasaulyje. Šokoladiniai keksiukai - puikus skanėstas vietoj vestuvinio torto. Taip, jūs mane išgirdote. Kiekvieną dieną 13 proc. nuotakų visame pasaulyje vietoj vestuvinio torto renkasi įvairias keksiukų kompozicijas. Juk tai tikrai gana įdomus ir netradicinis sprendimas.
Žingsnis 1
Pirmiausia sulaužykite šokolado plytelę į mažus gabalėlius ir supilkite ją į indą. Tada įdėkite 100 g sviesto, prieš tai jį supjaustę kubeliais. Gautą mišinį ištirpinkite ant silpnos ugnies. Tam galite naudoti ir mikrobangų krosnelę Kai mišinys taps skystas, palikite jį kelioms minutėms atvėsti. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol cukraus granulės ištirps. Į mišinį įmuškite vištų kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Į mišinį įmaišykite grietinę. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite per sietelį į tą patį dubenį. Kruopščiai išmaišykite visą turinį, kol gausis vientisa, klampi konsistencija. Būsimų keksiukų tešla paruošta.
Žingsnis 3
Tešlą paskirstykite į kepimo formas. Dėkite juos ant kepimo skardos ir 30 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 4
Kremui skirtą šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kitame dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą su kreminiu sūriu iki purumo. Suberkite cukraus pudrą. Įdėkite atvėsusį šokoladą ir išplakite, kad susijungtų. Kai keksiukai iškeps, konditeriniu maišeliu arba švirkštu gražiai aptepkite viršų kremu.
Kategorijos