Keksiukai su sultenėmis svieste pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Keksiukai su sultenėmis svieste

Pagrindinė naminių keksiukų kepimo paslaptis - tinkamai paruošti tešlą. Ją reikia kruopščiai ir greitai išplakti blenderiu arba mikseriu iš viršaus į apačią iki tirštos grietinės konsistencijos. Kad kepiniai būtų minkšti, į tešlą įmaišykite tik trynius. O kad keksas ilgiau išliktų minkštas, dalį miltų pakeiskite krakmolu arba smulkintais riešutais. Sultenės turi būti vidutiniškai minkštos. Dėl didelės drėgmės sultenės tampa per minkštos ir gali greitai sugesti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
366 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keksiukai su sultenėmis svieste Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Sudėkite sviestą ir cukrų į dubenį ir plakite mikseriu, kol sviestas taps baltas. Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat plakdami mikseriu. Suberkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Dalimis supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite silikonine mentele arba šakute. Supilkite sultenes ir įmaišykite jas į tešlą.

Žingsnis 2

Keksiukai su sultenėmis svieste Žingsnis 2
Tešlą paskirstykite į formeles. Į formas įdėkite popierinius keksiukų įdėklus. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstykite tešlą į formeles. Tešla turėtų užimti maždaug 2/3 formelių, nes kepant keksiukai padidės.

Žingsnis 3

Keksiukai su sultenėmis svieste Žingsnis 3
Kepkite keksiukus. Keksiukų formeles pašaukite į orkaitę. Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įbedę dantų krapštuką į keksiuko centrą - jis turi būti sausas. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos