Publikavimo data: 2024-06-23
Keksiukai su sultenėmis svieste
Pagrindinė naminių keksiukų kepimo paslaptis - tinkamai paruošti tešlą. Ją reikia kruopščiai ir greitai išplakti blenderiu arba mikseriu iš viršaus į apačią iki tirštos grietinės konsistencijos. Kad kepiniai būtų minkšti, į tešlą įmaišykite tik trynius. O kad keksas ilgiau išliktų minkštas, dalį miltų pakeiskite krakmolu arba smulkintais riešutais. Sultenės turi būti vidutiniškai minkštos. Dėl didelės drėgmės sultenės tampa per minkštos ir gali greitai sugesti.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Sudėkite sviestą ir cukrų į dubenį ir plakite mikseriu, kol sviestas taps baltas. Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat plakdami mikseriu. Suberkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Dalimis supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite silikonine mentele arba šakute. Supilkite sultenes ir įmaišykite jas į tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą paskirstykite į formeles. Į formas įdėkite popierinius keksiukų įdėklus. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstykite tešlą į formeles. Tešla turėtų užimti maždaug 2/3 formelių, nes kepant keksiukai padidės.
Žingsnis 3
Kepkite keksiukus. Keksiukų formeles pašaukite į orkaitę. Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įbedę dantų krapštuką į keksiuko centrą - jis turi būti sausas. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Kategorijos