Publikavimo data: 2024-01-20
Keksiukas kakavos puodelyje. receptas
Mikrobangų keksiukai yra gana naujas ir labai patogus maisto gaminimo būdas. Keksiukai iškepa labai greitai, o jų rezultatas - švelnus ir orus desertas, pasižymintis apetitą žadinančiu šokolado skoniu. Prieš patiekdami keksiukus papuoškite cukraus pudra, šviežiomis uogomis ir viršų pabarstykite cukraus pudra. Be to, į tešlą galite įdėti šokolado drožlių, riešutų, džiovintų vaisių, zefyrų ir kt. Šis desertas bus puiki įprastų orkaitėje kepamų keksiukų alternatyva.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus. Paimkite 350 ml talpos puodelį arba tokio pat tūrio kepimo indą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba puode ant viryklės.
Žingsnis 2
Miltus supilkite į indą, kuriame bus kepamas keksas.Kad tešla būtų puri ir minkšta, persijokite miltus per sietelį.
Žingsnis 3
Į miltus suberkite kepimo miltelius ir cukrų.Vietoj kepimo miltelių galite naudoti tokį patį kiekį sodos.
Žingsnis 4
Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 5
Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 6
Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą.
Žingsnis 7
Supilkite pieną.
Žingsnis 8
Švelniai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Įmaišykite kakavą į tešlą ir gerai išmaišykite, kol spalva taps vienoda.Persijokite kakavą per sietelį, kad neliktų stambių dalelių.
Žingsnis 10
Dėkite puodelį su tešla į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Praėjus šiam laikui išimkite keksiuką ir patikrinkite, ar jis paruoštas, dantų krapštuku: jei jis išlenda sausas, keksiukas paruoštas, jei drėgnas - dėkite keksiuką į mikrobangų krosnelę dar 30 sekundžių.
Žingsnis 11
Patiekite keksiukus apibarstytus cukraus pudra.
Žingsnis 12
Papuoškite keksą šviežiomis uogomis, apšlakstykite klevų sirupu arba ant viršaus uždėkite šaltų ledų rutuliuką.
Kategorijos