Publikavimo data: 2024-06-22
Keksiukas su tirštu uogų padažu
Skanus ir paprastas keksas su tirštu uogų padažu. Greitai paruošiama, kai reikia greitai pavaišinti svečius. Visada padeda ir džiugina rezultatu.
Žingsnis 1
Sumaišykite kiaušinius, 200 g cukraus, 150 g sviesto, vaniliną, raugą.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Leiskite jai pastovėti.
Žingsnis 3
Uogas padėkite ant ugnies, įpilkite 100 ml vandens ir likusį cukrų, užvirinkite.
Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su 50 ml vandens, plona srovele supilkite į uogas, maišykite 5 minutes.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite likusiu aliejumi ir sudėkite tešlą į formą, padarydami apvadą. Kepkite 180 ˚C temperatūroje 25 minutes, iškepę patikrinkite dantų krapštuku.
Žingsnis 6
Paruoštą keksą atvėsinkite. Supjaustykite griežinėliais, išdėliokite lėkštėse ir apliekite uogų padažu.
Kategorijos