Publikavimo data: 2025-08-17
Keksiukas su vyšniomis, karčiuoju ir pienišku šokoladu
Italijos mokslininkai mano, kad žmonės, kurie reguliariai valgo šokoladą, senatvėje rečiau kenčia nuo psichikos sutrikimų. Taigi šokoladas ne tik labai skanus, bet ir naudingas. Žinoma, jei vartojamas saikingai. Saldumynų mėgėjams ir populiaraus kakavos pupelių skanėsto gerbėjams patiks šis keksiukų receptas, kuriame be šokolado yra vyšnių. Saldžiarūgštės uogos puikiai dera prie pateikto kulinarinio ansamblio.
Žingsnis 1
Paruoškite šokolado mišinį. Juodojo šokolado gabalėlius sudėkite į nedidelį puodą. Pastatykite ant silpnos ugnies. Sudėkite sviestą. Ištirpinkite iki vientisos masės, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Iškepkite keksą su vyšniomis ir šokoladu. Cukrų suplakite su kiaušiniais. Supilkite šokolado mišinį, pieną ir romą. Supilkite kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite tešlą. Sudėkite vyšnias ir pieniško šokolado kvadratėlius. Išmaišykite, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų. Tešla pripildykite formą. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos