Publikavimo data: 2024-04-03
Keksiukų tortai
Dabar populiarėja kepimo receptai, kuriuose nenaudojamos mielės, nes paplito nuomonė, kad jos sutrikdo žarnyno mikroflorą ir pašalina naudingus elementus. Velykinių keksiukų kuličo recepte mielių nėra, tačiau patiekalo konsistencijai ir skoniui tai neturi įtakos. Vietoj džiovintų vaisių galima vartoti cukruotus vaisius, tačiau reikėtų atsižvelgti į tai, kad jie paprastai būna labai saldūs, todėl nereikėtų jų vartoti daug. Kulichui paruošti prireiks šiek tiek daugiau nei 1 valandos, nes tešlos nereikia kildinti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį su miltais suberkite druską, kepimo miltelius ir vaniliną. Atskirkite baltymus nuo trynių, baltymus išplakite atskirame dubenyje iki purumo, o trynius - kitame dubenyje su cukrumi ir sviestu. Į trynius suberkite džiovintus vaisius ir 1/3 miltų ir gerai išmaišykite. Tada supilkite pieną, dalimis įmaišykite baltymus ir likusius miltus, nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Įdėkite tešlą į formą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.
Kategorijos