Keksiukų tortai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Keksiukų tortai

Dabar populiarėja kepimo receptai, kuriuose nenaudojamos mielės, nes paplito nuomonė, kad jos sutrikdo žarnyno mikroflorą ir pašalina naudingus elementus. Velykinių keksiukų kuličo recepte mielių nėra, tačiau patiekalo konsistencijai ir skoniui tai neturi įtakos. Vietoj džiovintų vaisių galima vartoti cukruotus vaisius, tačiau reikėtų atsižvelgti į tai, kad jie paprastai būna labai saldūs, todėl nereikėtų jų vartoti daug. Kulichui paruošti prireiks šiek tiek daugiau nei 1 valandos, nes tešlos nereikia kildinti.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
276 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keksiukų tortai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį su miltais suberkite druską, kepimo miltelius ir vaniliną. Atskirkite baltymus nuo trynių, baltymus išplakite atskirame dubenyje iki purumo, o trynius - kitame dubenyje su cukrumi ir sviestu. Į trynius suberkite džiovintus vaisius ir 1/3 miltų ir gerai išmaišykite. Tada supilkite pieną, dalimis įmaišykite baltymus ir likusius miltus, nuolat maišydami.

Žingsnis 2

Keksiukų tortai Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Įdėkite tešlą į formą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos