Publikavimo data: 2025-08-20
Kepenų pyragas "Šventinis"
Mano mama jį gamindavo Naujųjų metų išvakarėse. Ir aš, ruošdamasi šventei, nusprendžiau išbandyti jį pagal jos receptą. Pasirodė labai skanu! Neįprastas pyragas, kuris tikrai neliks nepastebėtas jūsų svečių!
Žingsnis 1
Kepenis gerai nuplaukite, nuimkite plėvelę, supjaustykite mažais gabalėliais ir kartu su 2 svogūnų galvutėmis sumalkite mėsmale. Kiaušinius suplakite trintuvu ir sudėkite į kepenis. Suberkite 100 g persijotų miltų ir mikseriu išplakite mišinį, kad neliktų miltų gumuliukų. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite 1/3 kepenėlių masės, tolygiai išlyginkite kraštus ir vidurį. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tai atlikite dar 2 kartus. Turėtumėte gauti 3 pyragėlius. Kiekvieno pyrago paruošimą patikrinkite dantų krapštuku: tešla prie jo neturi prilipti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir siųskite į keptuvę su augaliniu aliejumi, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir siųskite jas į keptuvę su augaliniu aliejumi, kol iškeps.
Žingsnis 4
Nuluptą česnaką išspauskite per presą ir įmaišykite į majonezą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Išimkite paruoštus pyragėlius iš popieriaus ir kiekvieną supjaustykite į 4 dalis. Gausite 12 dalių, iš kurių reikės surinkti tortą. Kiekvieną sluoksnį patepkite česnakiniu majonezu, tolygiai sudėkite morkas ir svogūnus.
Žingsnis 6
Viršutinį sluoksnį galima papuošti krapais ir tarkuotu sūriu.
Kategorijos