Publikavimo data: 2024-09-17
Kepenų salotų pyragas
Gamindami kepenų salotų pyragą, sulauksite daugybės gerų atsiliepimų. Patiekalas gaunasi labai skanus, sultingas ir sotus. Jautienos kepenėlės puikiai dera su troškintų morkų ir svogūnų įdaru. Be šių produktų, galima naudoti įvairius ingredientus. Padažui paruošti imkite 15 % riebumo grietinę. Patiekalą galite patiekti vienoje didelėje lėkštėje arba pagaminti kelias mažas. Kepenų salotų pyragas yra universalus - jis gali būti užkandis arba pagrindinis patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenėlių tešlą. Sumaišykite kapotas jautienos kepenis su kiaušiniu, pienu, druska ir išmaišykite. Įmaišykite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, tepkite nedidelį kiekį kepenų tešlos. Kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Procedūrą kartokite, kol produktai bus pagaminti.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės (apie 6-8 min.).
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, krapus ir česnaką.
Žingsnis 5
Suformuokite patiekalą. Išformuotą žiedą padėkite ant lėkštės ir ant jo uždėkite kepenų blyną. Ant viršaus užtepkite šiek tiek daržovių įdaro ir aptepkite nedideliu kiekiu padažo. Taip sumontuokite visą pyragą. Išimkite formą, viršutinį blyną aptepkite padažu. Padėkite į vėsią vietą, kad įsigertų.
Kategorijos