Publikavimo data: 2024-06-23
Kepenų voliunos
Vištienos kepenėlių užkandis - tai subtilus šventinio stalo užkandis, kuriame minkštas paštetas papildo lengvą sluoksniuotą tešlą. Vištienos kepenyse gausu A ir B grupės vitaminų, taip pat hemo geležies. Paštetui imkite atšaldytą subproduktą - jis turi būti vienodos spalvos, be žalių dėmių ir tulžies pūslelių. Riebalai ir jungiamasis audinys yra priimtini. Šviežios kepenys yra elastingos, suspaustos greitai atgauna formą. Produkto galiojimo laikas - ne ilgesnis kaip 48 valandos.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir sviestą. Kepkite 1-2 minutes, į daržoves sudėkite kepenėles, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite 10-12 min. uždengę uždengtu dangčiu. Tada susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą vol-au-vents. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Naudokite stiklines apskritimams formuoti - iš pradžių naudokite didelio skersmens stiklinę, paskui mažesnio skersmens stikline išpjaukite pusės apskritimų centrą. Didžiuosius apskritimus sujunkite žiedais, suklijuokite juos plaktu kiaušinio baltymu ir aptepkite vol-au-vents kiaušinio tryniu.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą patiekti. Sudėkite tešlos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada įdarykite paštetu.
Kategorijos