Kepenų voliunos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepenų voliunos

Vištienos kepenėlių užkandis - tai subtilus šventinio stalo užkandis, kuriame minkštas paštetas papildo lengvą sluoksniuotą tešlą. Vištienos kepenyse gausu A ir B grupės vitaminų, taip pat hemo geležies. Paštetui imkite atšaldytą subproduktą - jis turi būti vienodos spalvos, be žalių dėmių ir tulžies pūslelių. Riebalai ir jungiamasis audinys yra priimtini. Šviežios kepenys yra elastingos, suspaustos greitai atgauna formą. Produkto galiojimo laikas - ne ilgesnis kaip 48 valandos.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
272 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepenų voliunos Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnus, morkas ir sviestą. Kepkite 1-2 minutes, į daržoves sudėkite kepenėles, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite 10-12 min. uždengę uždengtu dangčiu. Tada susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Kepenų voliunos Žingsnis 2
Paruoškite tešlą vol-au-vents. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Naudokite stiklines apskritimams formuoti - iš pradžių naudokite didelio skersmens stiklinę, paskui mažesnio skersmens stikline išpjaukite pusės apskritimų centrą. Didžiuosius apskritimus sujunkite žiedais, suklijuokite juos plaktu kiaušinio baltymu ir aptepkite vol-au-vents kiaušinio tryniu.

Žingsnis 3

Kepenų voliunos Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą patiekti. Sudėkite tešlos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada įdarykite paštetu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos