Publikavimo data: 2025-08-18
Kepiniai su vyšniomis ir baltyminiu kremu
Kepiniai - šie nedideli pyragėliai su vaisių ir uogų įdaru, papuošti kremu ar glajumi, patiekiami prie arbatos, kavos arba kaip atskiras skanėstas. Juos lengva pasigaminti namuose iš paprasčiausios grietinės tešlos. Įdarui naudokite vyšnias arba serbentus, jie suteiks reikiamą rūgštumą ir puikų skonį. Tokius keksiukus galite papuošti sodriu baltyminiu arba sviestiniu kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Kiaušinius ir cukrų lengvai išplakite, suberkite druską, sviestą ir grietinę. Sumaišykite raugą su miltais ir išminkykite pusiau skystą tešlą.
Žingsnis 2
Pripildykite formeles trečdaliu ir kepkite keksiukus įkaitintoje orkaitėje 10 min. 180 ℃ temperatūroje, kol jie iškeps.
Žingsnis 3
Įdarui puode sumaišykite vyšnias, cukrų ir krakmolą. Virkite ant silpnos ugnies, kol įdaras šiek tiek sutirštės. Šiuo įdaru įdarykite atvėsusius keksiukus.
Žingsnis 4
Norėdami paruošti baltyminį kremą, vienu metu atlikite šiuos du veiksmus. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Nustatykite, ar karamelė paruošta, šaukštu paimdami šiek tiek verdančios karamelės ir įmesdami ją į šaltą vandenį. Jei iš karamelės galima išsukti rutuliuką, vadinasi, karamelė paruošta. Tuo pat metu 10 minučių plakite baltymus su žiupsneliu druskos iki gerų viršūnių. Karštą karamelę pilkite labai plona srovele, nesustodami plakti baltymus. Toliau plakite dar 10 minučių. Šis mišinys turi tapti labai tirštas. Šaukštu baltyminį kremą supilkite į konditerinį maišelį su suformuotu antgaliu ir vamzdeliu užtepkite ant atvėsusių keksiukų. Papuoškite vyšniomis.
Kategorijos