Kepta dorado pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kepta dorado

Dorado yra jūrinis karpis, gyvenantis daugiausia visų vandenynų tropinėse ir subtropinėse dalyse bei gretimose jūrose. Kitas dorado pavadinimas - coryphaena. Dorado dažniausiai kepamas orkaitėje. Pagal receptą žuvį reikia kepti ant daržovių pagalvės. Galima naudoti ir visą skerdeną, ir filė. Norint paruošti skanią doradą su rusva plutele, žuvį pirmiausia reikia marinuoti, o tada kepti orkaitėje su daržovėmis.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta dorado Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Paimkite dubenį ir sudėkite į jį visą žuvį arba filė. Pabarstykite 1 šaukšteliu druskos, pipirais ir provanso žolelėmis. Rankomis įtrinkite iš visų pusių. Apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis 15 minučių.

Žingsnis 2

Kepta dorado Žingsnis 2
Paruoškite daržoves kepimui. Ištepkite ugniai atsparų indą alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūnus, pomidorus ir grybus. Įberkite 1 šaukštelį druskos ir česnako. Daržoves išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepta dorado Žingsnis 3
Sudėkite doradas su daržovėmis ir pašaukite į orkaitę. Žuvyje padarykite kelis įstrižus įpjovimus ir įdėkite citrinos griežinėlius. Žuvį sudėkite ant daržovių lėkštės. Dėkite kepimo skardą į iki 250 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos