Publikavimo data: 2024-04-09
Kepta dorado
Dorado yra jūrinis karpis, gyvenantis daugiausia visų vandenynų tropinėse ir subtropinėse dalyse bei gretimose jūrose. Kitas dorado pavadinimas - coryphaena. Dorado dažniausiai kepamas orkaitėje. Pagal receptą žuvį reikia kepti ant daržovių pagalvės. Galima naudoti ir visą skerdeną, ir filė. Norint paruošti skanią doradą su rusva plutele, žuvį pirmiausia reikia marinuoti, o tada kepti orkaitėje su daržovėmis.
Žingsnis 1
Marinuokite doradas. Paimkite dubenį ir sudėkite į jį visą žuvį arba filė. Pabarstykite 1 šaukšteliu druskos, pipirais ir provanso žolelėmis. Rankomis įtrinkite iš visų pusių. Apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves kepimui. Ištepkite ugniai atsparų indą alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūnus, pomidorus ir grybus. Įberkite 1 šaukštelį druskos ir česnako. Daržoves išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite doradas su daržovėmis ir pašaukite į orkaitę. Žuvyje padarykite kelis įstrižus įpjovimus ir įdėkite citrinos griežinėlius. Žuvį sudėkite ant daržovių lėkštės. Dėkite kepimo skardą į iki 250 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos