Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais

Kokie ryžiai vadinami garuose virtais ryžiais? Tik tie ryžiai, kurie prieš valymą specialiai apdorojami garais. Tokie ryžiai turi nemažai privalumų, palyginti su įprastais ryžiais. Virtus garuose ryžiai nesulipsta, juose išlieka daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Be to, garuose virtų ryžių sudėtyje nėra glitimo, todėl juos gali vartoti žmonės, kurie yra alergiški glitimui arba turi kontraindikacijų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį santykiu 2:1, įjunkite viryklę, kai tik vanduo užvirs, suberkite ryžius į puodą, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių uždengę dangčiu.

Žingsnis 2

Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais Žingsnis 2
Apibarstykite ešerių filė prieskoniais ir druska iš visų pusių.

Žingsnis 3

Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ešerius iš visų pusių ant didelės ugnies porą minučių, tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 4

Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais Žingsnis 4
Į lėkštės dugną sudėkite virtus ryžius, ant viršaus - žuvį, apšlakstykite citrinos sultimis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos