Publikavimo data: 2024-09-16
Kepta ešerių filė su garuose virtais ryžiais
Kokie ryžiai vadinami garuose virtais ryžiais? Tik tie ryžiai, kurie prieš valymą specialiai apdorojami garais. Tokie ryžiai turi nemažai privalumų, palyginti su įprastais ryžiais. Virtus garuose ryžiai nesulipsta, juose išlieka daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Be to, garuose virtų ryžių sudėtyje nėra glitimo, todėl juos gali vartoti žmonės, kurie yra alergiški glitimui arba turi kontraindikacijų.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį santykiu 2:1, įjunkite viryklę, kai tik vanduo užvirs, suberkite ryžius į puodą, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Apibarstykite ešerių filė prieskoniais ir druska iš visų pusių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ešerius iš visų pusių ant didelės ugnies porą minučių, tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Į lėkštės dugną sudėkite virtus ryžius, ant viršaus - žuvį, apšlakstykite citrinos sultimis. Gero apetito!
Kategorijos