Kepta juodadėmė menkė "Murmansko aušra" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta juodadėmė menkė "Murmansko aušra"

Man patinka ši jūros gražuolė. Jis tinka visiems, kurie lieknėja: jame gausu vitaminų ir mineralų. Be to, šioje žuvyje yra nedaug kaulų. Ją verta ruošti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
17 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Nuo atšildytos žuvies pašalinkite žvynus. Išimkite visą vidų. Žuvį nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite juodadėmes menkes druska.

Žingsnis 2

Išspauskite citrinos sultis. Išskleiskite foliją ir užpilkite ant jos šiek tiek augalinio aliejaus.

Žingsnis 3

Kepta juodadėmė menkė "Murmansko aušra" Žingsnis 3
Svogūną nulupkite, supjaustykite nedideliais žiedais, pamerkite į sojų padažą ir kaitinkite ant ugnies. Į žuvį sudėkite karštus svogūnus. Apšlakstykite žuvį citrina ir suvyniokite į foliją.

Žingsnis 4

Kepta juodadėmė menkė "Murmansko aušra" Žingsnis 4
Pašaukite žuvį į orkaitę ir kepkite 30 minučių 200 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos