Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta jūrų lydekos su bulvėmis
Europinė jūrų lydekos yra viena iš dietinių žuvų rūšių. Šiame recepte ji ruošiama su keptomis prieskoninėmis bulvėmis ir svogūnais, todėl patiekalas yra gana sotus ir sveikas. Besilaikantiems sveikos mitybos šis patiekalas puikiai tinka skaniai ir dietinei vakarienei ar pietums.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite kepimo skardą. Ant jos padėkite du folijos lakštus, plonu sluoksniu patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite žuvies griežinėlius. Pabarstykite juos prieskoniais, druska ir pipirais pagal skonį.
Žingsnis 2
Ant žuvies viršaus sudėkite svogūnus ir taip pat juos pagardinkite prieskoniais. Tada ant svogūnų sudėkite bulvių apskritimus. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Išimkite patiekalą iš orkaitės, papuoškite jį smulkintais krapais ir pomidorų griežinėliais.
Kategorijos