Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu
Žuvis yra labai svarbus ir naudingas produktas žmogaus gyvenime, joje gausu polinesočiųjų rūgščių omega-3 ir omega-6, kurios lėtina senėjimo procesą. O didelis fosforo kiekis teigiamai veikia smegenų veiklą. Norint palaikyti normalią organizmo veiklą, pakanka tris kartus per savaitę suvalgyti 200 g žuvies.
Žingsnis 1
Majonezą sumaišykite su prieskoniais ir druska, aptepkite žuvį majonezo mišiniu. Kepimo formą išklokite folija, dugną ištepkite sviestu ir išdėliokite žuvies gabalėlius.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite ant žuvies, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant svogūnų.
Žingsnis 3
Pakelkite folijos kraštus į viršų ir paslėpkite žuvį taip, kad jos paviršius būtų visiškai uždengtas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių 180C temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos atidarykite foliją ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos