Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu

Žuvis yra labai svarbus ir naudingas produktas žmogaus gyvenime, joje gausu polinesočiųjų rūgščių omega-3 ir omega-6, kurios lėtina senėjimo procesą. O didelis fosforo kiekis teigiamai veikia smegenų veiklą. Norint palaikyti normalią organizmo veiklą, pakanka tris kartus per savaitę suvalgyti 200 g žuvies.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu Žingsnis 1
Majonezą sumaišykite su prieskoniais ir druska, aptepkite žuvį majonezo mišiniu. Kepimo formą išklokite folija, dugną ištepkite sviestu ir išdėliokite žuvies gabalėlius.

Žingsnis 2

Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite ant žuvies, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant svogūnų.

Žingsnis 3

Kepta jūrų lydekos su pomidorais ir sūriu Žingsnis 3
Pakelkite folijos kraštus į viršų ir paslėpkite žuvį taip, kad jos paviršius būtų visiškai uždengtas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių 180C temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos atidarykite foliją ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos