Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta lašiša folijoje su pomidorais
Nuo seno žinoma, kad geriausias žuvies kepimo būdas - kepti. Kepta lašiša daržovėse bus ypač naudinga! Raudonojoje žuvyje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų A ir E. Šios medžiagos itin teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Nepamirškite daržovių! Pomidorai ir saldžiosios paprikos ne mažiau naudingi organizmui, nes juose yra daug antioksidantų! Alyvuogės suteiks patiekalui šiek tiek rūgštelės, o česnako skiltelės jį pagardins!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir paprikas.
Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį ir supjaustykite alyvuoges žiedais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite alyvuogių žiedus, kubeliais supjaustytus pomidorus ir paprikas, česnaką ir tarkuotą sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Paimkite švarų ir gilų kepimo indą. Formos dugną ir šonus išklokite folija. Ištepkite ją alyvuogių aliejumi. Tada išdėliokite lašišą, o ant viršaus paskleiskite paruoštą daržovių, sūrio ir alyvuogių mišinį. Įdėkite čiobrelių šakelę!
Žingsnis 5
Indų ruošinį pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Po to atsargiai išimkite formą ir palikite 5 minutes atvėsti kambario temperatūroje. Atlikta!
Kategorijos