Publikavimo data: 2024-06-12
Kepta lašiša rankovėje
Žuvies kepimas - vienas geriausių būdų ją paruošti. Taip išsaugomos visos naudingosios medžiagos. Lašiša yra viena iš garsiausių lašišinių šeimos žuvų. Joje yra lobis omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos medžiagų apykaitos procesams organizme. Kad žuvis būtų minkštesnė ir malonesnė, ją reikėtų kepti padaže, kurio pagrindą sudaro grietinė arba majonezas. Kad patiekalas būtų šiek tiek rūgštesnis, pridėkite žolelių ir šviežiai išspaustų laimo sulčių!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentelės smulkiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, laimo sultis, smulkiai supjaustytas petražoles, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Lašišos filė sudėkite į lėkštę ir apliekite anksčiau paruoštu padažu.
Žingsnis 4
Į rankovę įdėkite padaže esančią lašišą ir suriškite ją iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Įdėkite kepimo formą į įkaitintą iki 220 C temperatūros orkaitę 20 minučių. Po to ištraukite formą, atidarykite rankovę ir leiskite žuviai kelias minutes pailsėti. Paruošta!
Kategorijos