Kepta lašiša rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kepta lašiša rankovėje

Žuvies kepimas - vienas geriausių būdų ją paruošti. Taip išsaugomos visos naudingosios medžiagos. Lašiša yra viena iš garsiausių lašišinių šeimos žuvų. Joje yra lobis omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos medžiagų apykaitos procesams organizme. Kad žuvis būtų minkštesnė ir malonesnė, ją reikėtų kepti padaže, kurio pagrindą sudaro grietinė arba majonezas. Kad patiekalas būtų šiek tiek rūgštesnis, pridėkite žolelių ir šviežiai išspaustų laimo sulčių!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lašiša rankovėje Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentelės smulkiai sukapokite petražoles.

Žingsnis 2

Kepta lašiša rankovėje Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, laimo sultis, smulkiai supjaustytas petražoles, druską ir maltus juoduosius pipirus.

Žingsnis 3

Kepta lašiša rankovėje Žingsnis 3
Lašišos filė sudėkite į lėkštę ir apliekite anksčiau paruoštu padažu.

Žingsnis 4

Kepta lašiša rankovėje Žingsnis 4
Į rankovę įdėkite padaže esančią lašišą ir suriškite ją iš abiejų pusių.

Žingsnis 5

Kepta lašiša rankovėje Žingsnis 5
Įdėkite kepimo formą į įkaitintą iki 220 C temperatūros orkaitę 20 minučių. Po to ištraukite formą, atidarykite rankovę ir leiskite žuviai kelias minutes pailsėti. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos