Kepta lašiša su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta lašiša su bazilikais

Žuvis kepama nuo seniausių laikų, tačiau šiais laikais yra daugybė įvairių jos paruošimo variantų. Kepta lašiša - tai patiekalas, kurį dabar žino visi. Jis puikiai tinka ir įprastiems šeimos pietums, ir šventiniam stalui. Paruošti šį patiekalą visai nesudėtinga, todėl jį galės paruošti kiekviena šeimininkė.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepta lašiša su bazilikais Žingsnis 1
Marinuokite lašišą prieskoniuose ir sojų padaže, įberkite džiovintų bazilikų ir paskleiskite juos ant žuvies. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.

Žingsnis 2

Kepta lašiša su bazilikais Žingsnis 2
Šalia žuvies sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną ir pomidorą. Žuvį užpilkite padažu ir išspauskite citrinos sulčių. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 25 minutėms, tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos