Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta lašiša su bulvėmis ir salierais
Lašišos patiekaluose yra daug lengvai virškinamų baltymų ir polinesočiųjų riebalų. Dėl to raudonosios žuvies patiekalai yra labai populiarūs vaikų, sportininkų ir garbaus amžiaus žmonių mityboje. Unikalus baltymų ir sveikųjų riebalų derinys šioje žuvyje padeda užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, atkurti kapiliarus ir sąnarius. Be to, reguliarus raudonos žuvies vartojimas padeda atjauninti organizmą ir atkurti medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Lašišos filė nuplaukite šaltame vandenyje ir supjaustykite gana dideliais gabalais. Pagardinkite druska ir pipirais, geriausia maltais prieš pat naudojimą. Palikite 25 minutes kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite į 3-4 dalis, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o saliero stiebą - plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Išvirkite bulves lukštuose, kol beveik išvirs, tada šiek tiek atvėsinkite, pašalinkite odelę ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį suberkite smulkintas daržoves, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Išdėliokite daržoves tolygiu sluoksniu ant kepimo skardos. Ant viršaus vienu sluoksniu išdėliokite lašišos griežinėlius.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių 180 ℃ temperatūroje, kol iškeps. Kad žuvies viršus nesudegtų, uždenkite ją folija.
Kategorijos