Kepta lašiša su daržovėmis po grietinėlės ir sūrio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta lašiša su daržovėmis po grietinėlės ir sūrio padažu

Lašiša yra viena skaniausių ir sveikiausių žuvų rūšių. Švelnioje, sultingoje lašišos mėsoje gausu visaverčių baltymų, sveikųjų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių ir riebaluose tirpių vitaminų. Lašišą galite ruošti įvairiais būdais - virti, kepti orkaitėje ar ant grotelių ir kepti. Pabandykite kepti lašišos kepsnelius folijos laiveliuose po grietinėlės padažu su sūriu ir daržovėmis - taip žuvis vienu metu ir troškinama, ir kepama, viršus pasidengia apetitą žadinančia plutele, o viduje patiekalas įsigeria į grietinėlės ir daržovių sultis, tampa minkštas ir aromatingas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepta lašiša su daržovėmis po grietinėlės ir sūrio padažu Žingsnis 1
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir maždaug 2 minutes pakepinkite griežinėliais pjaustytas morkas, suberkite saldžiąją papriką ir dar 2 minutes pakepinkite. Į keptuvę sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, suberkite česnakus ir kepkite dar 2 min. Supilkite grietinėlę, suberkite sutrupintą mėlynąjį sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite ant silpnos ugnies 2 minutes, pamaišydami, kad sūris ištirptų, ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 2

Kepta lašiša su daržovėmis po grietinėlės ir sūrio padažu Žingsnis 2
Nuplėškite folijos lakštą nuo folijos ritinio taip, kad sulankstytas dviem sluoksniais jis būtų bent du kartus ilgesnis ir platesnis už kepsnį. Sulenkite lakštą per pusę, į vidurį įdėkite kepsnį, pabarstykite druska ir pipirais. Folijos kraštus išilgai kepsnio pakelkite į viršų ir suspauskite iš abiejų pusių, suformuodami laivelį. Atidžiai patikrinkite, ar sąnarys tvirtas ir ar folija nėra įtrūkusi, kitaip padažas gali ištekėti. Tą patį padarykite su visais kepsniais ir sudėkite laivelius ant kepimo skardos.

Žingsnis 3

Kepta lašiša su daržovėmis po grietinėlės ir sūrio padažu Žingsnis 3
Ant kiekvieno kepsnio sudėkite maždaug ketvirtadalį daržovių, užpilkite padažu ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Prieš pat kepimo pabaigą pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar porą minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos