Publikavimo data: 2024-10-12
Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu
Lašišoje yra labai daug organizmui naudingų aminorūgščių ir Omega-3. Reguliarus raudonos žuvies vartojimas padeda normalizuoti medžiagų apykaitą, reguliuoja apetitą ir atjaunina organizmą. Paruošti lašišą nėra sudėtinga, tereikia šios žuvies kepsnius iškepti aliejuje arba iškepti orkaitėje su prieskoniais. Siūlome keptą lašišą patiekti su originaliu garnyru - itališkais spagečių lizdais su grietinėlės padažu.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Apkepkite lašišą šiame aliejaus mišinyje iš abiejų pusių, kol iškeps. Kiekvieną pusę pagardinkite prieskoniais ir druska pagal skonį.
Žingsnis 2
Puode užvirinkite vandenį ir išvirkite spagečių lizdus, kol jie taps al dente. Viduje jie turi išlikti šiek tiek kieti.
Žingsnis 3
Prieš ruošdami grietinėlės padažą labai smulkiai sukapokite česnakus arba naudokite česnakų presą. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais, o krapus susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į puodą ir užvirinkite, tada sudėkite česnaką ir citriną. Pavirkite, kol grietinė taps labai reta, tada sudėkite smulkintus krapus.
Žingsnis 5
Į keptuvę su padažu sudėkite spagečių lizdus, atsargiai išmaišykite ir sutrinkite su parmezanu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite 1-2 minutes.
Kategorijos