Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu

Lašišoje yra labai daug organizmui naudingų aminorūgščių ir Omega-3. Reguliarus raudonos žuvies vartojimas padeda normalizuoti medžiagų apykaitą, reguliuoja apetitą ir atjaunina organizmą. Paruošti lašišą nėra sudėtinga, tereikia šios žuvies kepsnius iškepti aliejuje arba iškepti orkaitėje su prieskoniais. Siūlome keptą lašišą patiekti su originaliu garnyru - itališkais spagečių lizdais su grietinėlės padažu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Apkepkite lašišą šiame aliejaus mišinyje iš abiejų pusių, kol iškeps. Kiekvieną pusę pagardinkite prieskoniais ir druska pagal skonį.

Žingsnis 2

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu Žingsnis 2
Puode užvirinkite vandenį ir išvirkite spagečių lizdus, kol jie taps al dente. Viduje jie turi išlikti šiek tiek kieti.

Žingsnis 3

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu Žingsnis 3
Prieš ruošdami grietinėlės padažą labai smulkiai sukapokite česnakus arba naudokite česnakų presą. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais, o krapus susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 4

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į puodą ir užvirinkite, tada sudėkite česnaką ir citriną. Pavirkite, kol grietinė taps labai reta, tada sudėkite smulkintus krapus.

Žingsnis 5

Kepta lašiša su itališkais spagečių lizdais ir grietinėlės padažu Žingsnis 5
Į keptuvę su padažu sudėkite spagečių lizdus, atsargiai išmaišykite ir sutrinkite su parmezanu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite 1-2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos