Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta lašiša su quinoa
Kepta lašiša su kvinoja - tai paprastas švelnios lašišos su kvinoja receptas. Žuvis gaunasi sultinga ir tirpstanti burnoje. Paprasti prieskoniai puikiai papildo švelnų lašišos skonį. Kvinoja susilieja su lašišos jūros skoniu ir jo neužgožia, o tik papildo riešutų poskoniu. Tai geras receptas romantiškam vakarui.
Žingsnis 1
Apšlakstykite žuvį prieskoniais ir citrinos sultimis iš visų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos padėkite kepimo foliją. Uždėkite lašišą ant folijos ir suvyniokite. Marinuotus kepsnius kepkite 25 minutes.
Žingsnis 2
Keletą kartų nuplaukite kvinoją, kad neliktų kartumo. Įdėkite kvinoją į puodą, supilkite vandenį ir druską. Košę beveik užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu 15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 10 minučių atvėsti. Kad košė nesuliptų, išmaišykite ją šakute. Išvirtą lašišą sudėkite į lėkštę ir patiekite su kvinoja.
Kategorijos