Kepta lašiša su sūriu ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepta lašiša su sūriu ir žolelėmis

Priešingai nei mėsoje, žuvyje yra nesočiųjų riebalų. Polinesočiosios riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 teigiamai veikia kraujagysles, mažina trombozės ir širdies ligų riziką. Todėl dėl lašišoje esančio riebalų kiekio ji yra labai naudinga, nes organizmui reikalingi riebalai, kad jis gerai funkcionuotų. Ši mityba ypač svarbi besilaukiančioms motinoms, vyresnio amžiaus žmonėms ir vaikams.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lašiša su sūriu ir žolelėmis Žingsnis 1
Iš folijos padarykite gilų indą, kuriuo uždengsite žuvį. Folijos formos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kepsnius. Kepsnius pasūdykite ir išspauskite citrinos sulčių. Išdėliokite krapų šakeles, tada pomidorų griežinėlius, tada sūrį.

Žingsnis 2

Kepta lašiša su sūriu ir žolelėmis Žingsnis 2
Šepetėliu švelniai aptepkite kepsnį majonezu. Užspauskite formos kraštus ir kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, keisdami padėtis. Likus 10 minučių iki kepsnio paruošimo atidarykite foliją ir leiskite viršuje šiek tiek paruduoti. Patiekite su folija arba be jos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos