Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta lašiša su sūriu ir žolelėmis
Priešingai nei mėsoje, žuvyje yra nesočiųjų riebalų. Polinesočiosios riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 teigiamai veikia kraujagysles, mažina trombozės ir širdies ligų riziką. Todėl dėl lašišoje esančio riebalų kiekio ji yra labai naudinga, nes organizmui reikalingi riebalai, kad jis gerai funkcionuotų. Ši mityba ypač svarbi besilaukiančioms motinoms, vyresnio amžiaus žmonėms ir vaikams.
Žingsnis 1
Iš folijos padarykite gilų indą, kuriuo uždengsite žuvį. Folijos formos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kepsnius. Kepsnius pasūdykite ir išspauskite citrinos sulčių. Išdėliokite krapų šakeles, tada pomidorų griežinėlius, tada sūrį.
Žingsnis 2
Šepetėliu švelniai aptepkite kepsnį majonezu. Užspauskite formos kraštus ir kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, keisdami padėtis. Likus 10 minučių iki kepsnio paruošimo atidarykite foliją ir leiskite viršuje šiek tiek paruduoti. Patiekite su folija arba be jos.
Kategorijos