Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta lašišos filė su brokoliais grietinėlės padaže
Švelnus troškinys grietinėlės ir sūrio padaže su lašiša ir daržovėmis patiks sultingos žuvies ir keptų daržovių mėgėjams. Grietinėlė ir sūris suteikia švelnią kreminę tekstūrą, o prieskoniai - skonį ir sodrumą. Kadangi lašiša yra daug riebalų turinti žuvis, patiekalas gaunasi labai sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Žuvies gabalėlius sudėkite į atskirą dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Išmaišykite ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, grietinėlę, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Mišinį porą minučių plakite plaktuvu. Kepimo indą gausiai patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 3
Tolygiu sluoksniu ant formos išdėliokite žuvies gabalėlius, po to - brokolius. Ant viršaus užpilkite grietinėlės padažą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Leiskite atvėsti arba patiekite karštą.
Kategorijos