Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta lašišos filė su brokoliais ir žiediniais kopūstais
Kepta lašišos filė su brokoliais ir žiediniais kopūstais - paprastas, skanus ir sveikas patiekalas. Prieskoniai suteikia nuostabų skonį, o baltasis vynas suteikia žuviai rafinuotesnį skonį. Daržovės puikiai papildo žuvį, patiekalas yra lengvas ir subalansuotas, todėl jį paruošti gali pavykti net ir nepatyrusiems virėjams.
Žingsnis 1
Supjaustykite lašišų filė porcijomis, įtrinkite jas druskos, pipirų ir raudonėlio mišiniu. Įkaitintoje keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite lašišas. Tada į žuvį supilkite sviestą ir baltąjį vyną. Išmaišykite ir troškinkite apie 10-12 minučių, kol skystis išgaruos. Iškeptas filė sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Šaldytas daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, įberkite juodųjų pipirų, druskos ir raudonėlio ir kepkite, kol išvirs. Apšlakstykite daržoves citrinos sultimis ir sudėkite į lėkštę kartu su žuvimi. Pabarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos