Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu
Visi žino, kaip naudinga sistemingai įtraukti žuvį į savo mitybą. Jūrų žuvys yra dar naudingesnės sveikatai: lašišos filė turi 66,7 % baltymų, 31,7 % riebalų ir 2,5 % angliavandenių, o jos kaloringumas - tik 170 kCal. Šis receptas siūlo apsvarstyti tokį ingredientų derinį kaip kepta lašišos filė su brokoliais po sūrio padažu su lengvu česnako prieskoniu.
Žingsnis 1
Lašišos filė perpjaukite išilgai, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir kepkite vidutinio karštumo keptuvėje be aliejaus 15 minučių. Iškepusią žuvį sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 2
Brokolius 2 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir išskirstykite žiedynais. Jei reikia, pailginkite virimo laiką.
Žingsnis 3
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką ir palaipsniui supilkite grietinėlę. Po minutės sudėkite lydytą sūrį ir stambiai tarkuotą kietąjį sūrį bei parmezaną. Mišinį išmaišykite ir pakaitinkite iki skystos grietinės konsistencijos, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sluoksniuokite žuvį, tada padažą, brokolius, padažą. Ant viršaus užberkite stambiai tarkuoto kietojo sūrio.
Kategorijos