Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu

Visi žino, kaip naudinga sistemingai įtraukti žuvį į savo mitybą. Jūrų žuvys yra dar naudingesnės sveikatai: lašišos filė turi 66,7 % baltymų, 31,7 % riebalų ir 2,5 % angliavandenių, o jos kaloringumas - tik 170 kCal. Šis receptas siūlo apsvarstyti tokį ingredientų derinį kaip kepta lašišos filė su brokoliais po sūrio padažu su lengvu česnako prieskoniu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu Žingsnis 1
Lašišos filė perpjaukite išilgai, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir kepkite vidutinio karštumo keptuvėje be aliejaus 15 minučių. Iškepusią žuvį sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Žingsnis 2

Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu Žingsnis 2
Brokolius 2 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje ir išskirstykite žiedynais. Jei reikia, pailginkite virimo laiką.

Žingsnis 3

Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu Žingsnis 3
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką ir palaipsniui supilkite grietinėlę. Po minutės sudėkite lydytą sūrį ir stambiai tarkuotą kietąjį sūrį bei parmezaną. Mišinį išmaišykite ir pakaitinkite iki skystos grietinės konsistencijos, tada nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Kepta lašišos filė su brokolių ir sūrio padažu Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sluoksniuokite žuvį, tada padažą, brokolius, padažą. Ant viršaus užberkite stambiai tarkuoto kietojo sūrio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos