Publikavimo data: 2024-10-15
Kepta lašišos filė su daržovėmis ir sūriu
Kepti lašišos pirmą kartą buvo pradėtos ruošti šalyse prie Juodosios jūros. Šį patiekalą žmonės mėgsta dėl subtilaus žuvies skonio ir didelio vitaminų bei mineralų kiekio. Menkės sudėtyje esantis fosforas, kalis, magnis daro didžiulį teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Kartu su daržovėmis, kurios patiekalui suteikia skaidulų ir vitaminų A, B ir C, šis patiekalas tampa labai naudingas žmogui.
Žingsnis 1
Cukiniją ir morką supjaustykite stambiais žiedais. Sudėkite juos į gilų dubenį, pabarstykite prieskoniais, įpilkite šiek tiek sojų padažo ir gerai išmaišykite. Poliako filė marinuokite tuose pačiuose prieskoniuose, sojų padaže ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos lašišų filė.
Žingsnis 2
Marinuotas morkas ir cukiniją sudėkite šalia mėtų filė. Pomidorą ir svogūną supjaustykite žiedais. Juos sudėkite ant daržovių. Dėkite kepimo skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Išėmę ją, viską tolygiai ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite kepimo skardą 5 minutėms pastovėti, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos