Kepta lašišos filė su daržovėmis ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Kepta lašišos filė su daržovėmis ir sūriu

Kepti lašišos pirmą kartą buvo pradėtos ruošti šalyse prie Juodosios jūros. Šį patiekalą žmonės mėgsta dėl subtilaus žuvies skonio ir didelio vitaminų bei mineralų kiekio. Menkės sudėtyje esantis fosforas, kalis, magnis daro didžiulį teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Kartu su daržovėmis, kurios patiekalui suteikia skaidulų ir vitaminų A, B ir C, šis patiekalas tampa labai naudingas žmogui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lašišos filė su daržovėmis ir sūriu Žingsnis 1
Cukiniją ir morką supjaustykite stambiais žiedais. Sudėkite juos į gilų dubenį, pabarstykite prieskoniais, įpilkite šiek tiek sojų padažo ir gerai išmaišykite. Poliako filė marinuokite tuose pačiuose prieskoniuose, sojų padaže ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos lašišų filė.

Žingsnis 2

Kepta lašišos filė su daržovėmis ir sūriu Žingsnis 2
Marinuotas morkas ir cukiniją sudėkite šalia mėtų filė. Pomidorą ir svogūną supjaustykite žiedais. Juos sudėkite ant daržovių. Dėkite kepimo skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Išėmę ją, viską tolygiai ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite kepimo skardą 5 minutėms pastovėti, kad sūris išsilydytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos