Publikavimo data: 2024-06-22
Kepta lašišos filė su laimu ir kaparėliais
Šis nepaprastas ir labai gražus patiekalas tinka ir šventiniam stalui, ir šiltai vakarienei su artimiausiais žmonėmis. Lašiša yra labai sveika žuvis, joje gausu vitaminų ir mineralų, be to, ji padeda stiprinti nagus, plaukus ir odą. Kartu su pikantiškais laimais ir nepakartojamo skonio kaparėliais šis patiekalas patiks net patiems rafinuočiausiems gurmanams. Šis patiekalas turi mažai kalorijų, bet yra kupinas naudos. Kaip garnyras puikiai tiks bet kokio pavidalo bulvės arba kvinojos.
Žingsnis 1
Pastatykite puodą ant ugnies, sudėkite sviestą ir kaparėlius. Užvirinkite.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami įpilkite reikiamą kiekį grietinės. Virkite, kol užvirs. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Formos dugną išklokite folija. Ant folijos sudėkite žuvį.
Žingsnis 4
Žuvį šiek tiek pasūdykite. Perpjaukite laimą per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Ant kiekvieno žuvies gabalėlio uždėkite po laimo griežinėlį.
Žingsnis 5
Išvirtą žuvį perkelkite į grietinėlės padažą ir šiek tiek pašildykite. Patiekite karštą.
Kategorijos