Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta lašišos filė su rūkyta krūtinine
Atrodytų, ką žuvies ir vištienos patiekalai daro viename patiekale? Atsakymas paprastas. Jos puikiai papildo viena kitą. Iškepti keptą lašišą visiškai nesudėtinga. Be to, polockas yra labai lengvai prieinama jūros žuvis. Smulkių kaulų praktiškai neturi ir pagal sudėtį priklauso dietinėms žuvims. Iškepęs polockas tampa sultingas, sotus ir maistingas. Sultingumo jai padės suteikti svogūnai. O pasitelkus rūkytą vištienos krūtinėlę patiekalas įgaus įdomų pikantišką skonį ir neįtikėtiną aromatą. Mėta su rūkyta krūtinėle yra originalus keptas patiekalas, kuris nepaliks abejingo nė vieno gurmano.
Žingsnis 1
Filė pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite citrinos sulčių ir smulkiai supjaustytų krapų. Palikite 5 minutes. Filė turi gerai pasimarinuoti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Rūkytą krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir sudėkite į svogūnus, pakepinkite porą minučių.
Žingsnis 3
Perkelkite lašišų filė į folija išklotą kepimo skardą. Ant viršaus sudėkite svogūnus ir krūtinėlę iš keptuvės. Tada vėl sudėkite žuvį ir paskutinį svogūnų bei krūtinėlės sluoksnį. Užpilkite pienu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos