Publikavimo data: 2024-06-12
Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu
Žuvies patiekalai paprastai ruošiami iš tų žuvų rūšių, kurios turi mažiausiai kaulų. Viena iš jų - lydeka. Lydeką galima gaminti įvairiais būdais: kepti keptuvėje, virti, gaminti kotletus arba kepti orkaitėje. Pastarasis variantas yra ypač populiarus, nes nereikalauja nuolatinio buvimo virtuvėje. Paprastai lydekos ruošiamos su įvairiais prieskoniais, kurie atskleidžia jų skonį. Šiame recepte žuvį papildo aitrioji paprika ir sojų padažas.
Žingsnis 1
Aitriąją papriką supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite aitriąją papriką, smulkiai supjaustytą česnaką, žuvies prieskonius, druską ir sojų padažą.
Žingsnis 3
Pamerkite lydekų filė į marinatą.
Žingsnis 4
Ant kepimui skirtos folijos sudėkite lydekų filė su marinatu. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių ir krapų.
Žingsnis 5
Suvyniokite lydekų filė į foliją ir 40-45 minutes kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 6
Paruoštą lydekos filė dėkite į lėkštę ant salotų lapų ir papuoškite vyšnių puselėmis.
Kategorijos