Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu

Žuvies patiekalai paprastai ruošiami iš tų žuvų rūšių, kurios turi mažiausiai kaulų. Viena iš jų - lydeka. Lydeką galima gaminti įvairiais būdais: kepti keptuvėje, virti, gaminti kotletus arba kepti orkaitėje. Pastarasis variantas yra ypač populiarus, nes nereikalauja nuolatinio buvimo virtuvėje. Paprastai lydekos ruošiamos su įvairiais prieskoniais, kurie atskleidžia jų skonį. Šiame recepte žuvį papildo aitrioji paprika ir sojų padažas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 1
Aitriąją papriką supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite aitriąją papriką, smulkiai supjaustytą česnaką, žuvies prieskonius, druską ir sojų padažą.

Žingsnis 3

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 3
Pamerkite lydekų filė į marinatą.

Žingsnis 4

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 4
Ant kepimui skirtos folijos sudėkite lydekų filė su marinatu. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių ir krapų.

Žingsnis 5

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 5
Suvyniokite lydekų filė į foliją ir 40-45 minutes kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 6

Kepta lydeka su aitriosiomis paprikomis ir sojų padažu Žingsnis 6
Paruoštą lydekos filė dėkite į lėkštę ant salotų lapų ir papuoškite vyšnių puselėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos