Publikavimo data: 2024-06-12
Kepta lydeka su baklažanais
Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - iškepti ją orkaitėje ir patiekti ant daržovių "pagalvės". Baklažanai, svogūnai ir paprikos pripildys patiekalą sultingumo ir harmoningai papildys lydeką.
Žingsnis 1
Pasūdykite ir papipirinkite lydekos filė ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Žuvį sudėkite į kepimo formą ir 40-45 min. pašaukite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Kol lydekos kepa, paruoškite daržoves. Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Baklažanus pasūdykite ir apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - griežinėliais. Kepkite daržoves keptuvėje su pomidorų pasta ir žolelėmis, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Į lėkštę pirmiausia sudėkite svogūnus ir paprikas, tada baklažanus. Ant daržovių sudėkite virtą lydekos filė. Papuoškite patiekalą balzaminiu actu ir patiekite.
Kategorijos