Kepta lydeka su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kepta lydeka su baklažanais

Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - iškepti ją orkaitėje ir patiekti ant daržovių "pagalvės". Baklažanai, svogūnai ir paprikos pripildys patiekalą sultingumo ir harmoningai papildys lydeką.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lydeka su baklažanais Žingsnis 1
Pasūdykite ir papipirinkite lydekos filė ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Žuvį sudėkite į kepimo formą ir 40-45 min. pašaukite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 2

Kepta lydeka su baklažanais Žingsnis 2
Kol lydekos kepa, paruoškite daržoves. Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 3

Kepta lydeka su baklažanais Žingsnis 3
Baklažanus pasūdykite ir apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes.

Žingsnis 4

Kepta lydeka su baklažanais Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - griežinėliais. Kepkite daržoves keptuvėje su pomidorų pasta ir žolelėmis, kol suminkštės.

Žingsnis 5

Kepta lydeka su baklažanais Žingsnis 5
Į lėkštę pirmiausia sudėkite svogūnus ir paprikas, tada baklažanus. Ant daržovių sudėkite virtą lydekos filė. Papuoškite patiekalą balzaminiu actu ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos