Kepta lydeka su kukurūzais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepta lydeka su kukurūzais

Kepta lydeka su kukurūzais - neįprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Žuvį galite patiekti su bet kokiu garnyru pagal skonį, pavyzdžiui, su ryžiais, bulvių koše ar grikiais. Rinkdamiesi lydekos filė parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į jos išvaizdą. Ji turi būti tvirta, t. y. ją spaudžiant neturi būti įdubimų.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Kepta lydeka su kukurūzais Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite žuvį vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite vandeniu ir nusausinkite. Įmerkite lydeką į pipirus ir rozmarinus ir palikite 10 minučių pailsėti. Sutarkuokite morkas ir sūrį. Susmulkinkite svogūną. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę su aliejumi ir kelias minutes pakepinkite.

Žingsnis 2

Kepta lydeka su kukurūzais Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Žuvies gabalėlius sudėkite į formą vienodais atstumais vienas nuo kito. Ant viršaus uždėkite keptų svogūnų ir morkų. Sudėkite kukurūzus ir sūrį. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos