Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta lydeka su kukurūzais
Kepta lydeka su kukurūzais - neįprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Žuvį galite patiekti su bet kokiu garnyru pagal skonį, pavyzdžiui, su ryžiais, bulvių koše ar grikiais. Rinkdamiesi lydekos filė parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į jos išvaizdą. Ji turi būti tvirta, t. y. ją spaudžiant neturi būti įdubimų.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite žuvį vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite vandeniu ir nusausinkite. Įmerkite lydeką į pipirus ir rozmarinus ir palikite 10 minučių pailsėti. Sutarkuokite morkas ir sūrį. Susmulkinkite svogūną. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę su aliejumi ir kelias minutes pakepinkite.
Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Žuvies gabalėlius sudėkite į formą vienodais atstumais vienas nuo kito. Ant viršaus uždėkite keptų svogūnų ir morkų. Sudėkite kukurūzus ir sūrį. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 25 minutes.
Kategorijos