Kepta lydekos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kepta lydekos filė

Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - kepti ją ant keptuvės. Tam lydekos apvoliojamos miltuose ir prieskoniuose, todėl išsaugomas visas filė sultingumas ir visiškai atsiskleidžia patiekalo skonis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lydekos filė Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Kepta lydekos filė Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Kepta lydekos filė Žingsnis 3
Nusausinkite lydekų filė popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apvoliokite miltuose.

Žingsnis 4

Kepta lydekos filė Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus.

Žingsnis 5

Kepta lydekos filė Žingsnis 5
Kepkite zandrų filė iš abiejų pusių po 7-8 minutes.

Žingsnis 6

Kepta lydekos filė Žingsnis 6
Iškeptą lydekos filė dėkite į lėkštę ant keptų svogūnų pagalvės ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos