Publikavimo data: 2024-06-12
Kepta lydekos filė
Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - kepti ją ant keptuvės. Tam lydekos apvoliojamos miltuose ir prieskoniuose, todėl išsaugomas visas filė sultingumas ir visiškai atsiskleidžia patiekalo skonis.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Nusausinkite lydekų filė popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apvoliokite miltuose.
Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 5
Kepkite zandrų filė iš abiejų pusių po 7-8 minutes.
Žingsnis 6
Iškeptą lydekos filė dėkite į lėkštę ant keptų svogūnų pagalvės ir patiekite.
Kategorijos