Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta lydekos filė su batatų tyre
Batata yra neįprasta šakniavaisinė daržovė, pasižyminti saldžiu skoniu. Iš jos gaminami patiekalai būna neįprasti, bet skanūs. Jie atrodo ypač įspūdingai dėl ryškios oranžinės spalvos. Batatų košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies. Šiame recepte siūlome prie batatų paruošti keptą lydeką. Žuvies mėsa yra švelni ir sultinga, o bulvių košė puikiai papildys jos skonį, sukurdama sultingą kompoziciją.
Žingsnis 1
Batatus supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite vandeniu ir druska. Užvirinkite. Virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruošę nusausinkite skysčio perteklių. Pagal poreikį įberkite prieskonių ir druskos. Sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite aliejų. Žuvį iš visų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite paruoštą žuvį į keptuvę ir kepkite.
Žingsnis 4
Išimkite žuvį ir perkelkite ją ant popieriaus. Į lėkštę sudėkite tyrę ir šalia padėkite žuvį.
Kategorijos