Kepta lydekos filė su batatų tyre pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta lydekos filė su batatų tyre

Batata yra neįprasta šakniavaisinė daržovė, pasižyminti saldžiu skoniu. Iš jos gaminami patiekalai būna neįprasti, bet skanūs. Jie atrodo ypač įspūdingai dėl ryškios oranžinės spalvos. Batatų košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies. Šiame recepte siūlome prie batatų paruošti keptą lydeką. Žuvies mėsa yra švelni ir sultinga, o bulvių košė puikiai papildys jos skonį, sukurdama sultingą kompoziciją.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kepta lydekos filė su batatų tyre Žingsnis 1
Batatus supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite vandeniu ir druska. Užvirinkite. Virkite, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Kepta lydekos filė su batatų tyre Žingsnis 2
Paruošę nusausinkite skysčio perteklių. Pagal poreikį įberkite prieskonių ir druskos. Sutrinkite trintuvu.

Žingsnis 3

Kepta lydekos filė su batatų tyre Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite aliejų. Žuvį iš visų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite paruoštą žuvį į keptuvę ir kepkite.

Žingsnis 4

Kepta lydekos filė su batatų tyre Žingsnis 4
Išimkite žuvį ir perkelkite ją ant popieriaus. Į lėkštę sudėkite tyrę ir šalia padėkite žuvį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos