Publikavimo data: 2024-04-03
Kepta menkė grietinėje ir sūryje
Miltai grietinėje su sūriu yra taip greitai paruošiami, kad lengvai patenka į mėgstamiausių kasdienių patiekalų sąrašą. Jūros žuvis yra labai sveika. Joje yra daug jodo, fluoro, fosforo, kalio ir kalcio. Vitaminas A atskleidžia savo savybes sūrio ir grietinės padaže, nes jis yra riebaluose tirpus vitaminas.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Poliako filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į atskirą dubenį sudėkite majonezą, garstyčias ir grietinę. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Pirmuoju sluoksniu sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kiekvieną filė gabalėlį iš vienos pusės pamerkite į padažą ir šia puse uždėkite ant svogūnų. Likusį padažą supilkite ant formoje esančios žuvies. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu. Žuvį kepkite 20 minučių.
Kategorijos