Kepta menkė grietinėje ir sūryje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Kepta menkė grietinėje ir sūryje

Miltai grietinėje su sūriu yra taip greitai paruošiami, kad lengvai patenka į mėgstamiausių kasdienių patiekalų sąrašą. Jūros žuvis yra labai sveika. Joje yra daug jodo, fluoro, fosforo, kalio ir kalcio. Vitaminas A atskleidžia savo savybes sūrio ir grietinės padaže, nes jis yra riebaluose tirpus vitaminas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, žuvis, kiaušiniai.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta menkė grietinėje ir sūryje Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Poliako filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.

Žingsnis 2

Kepta menkė grietinėje ir sūryje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į atskirą dubenį sudėkite majonezą, garstyčias ir grietinę. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepta menkė grietinėje ir sūryje Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Pirmuoju sluoksniu sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kiekvieną filė gabalėlį iš vienos pusės pamerkite į padažą ir šia puse uždėkite ant svogūnų. Likusį padažą supilkite ant formoje esančios žuvies. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu. Žuvį kepkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos