Publikavimo data: 2024-04-03
Kepta menkė su bulvėmis grietinėje
Norėdami teisingai išsirinkti lašišas, turėtumėte atkreipti dėmesį į skerdenos spalvą. Ji turėtų būti balta, be geltonų ir rausvų gyslų ir dėmių. Antrasis patikrinimo aspektas - kvapas. Jei žuvis nėra šviežia, "skonis" jaučiamas net ir tada, kai ji yra užšaldyta. Šviežia menkė turi šiek tiek saldų kvapą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į stiklinį dubenį sudėkite bulves, svogūnus ir česnakus. Pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Nedideliame puode ant silpnos ugnies pašildykite grietinę, supilkite ją ant daržovių ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite lašišą. Padėkite žuvį ant karščiui atsparios formos dugno. Užpilkite ją bulvių ir grietinės mišiniu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 70 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išjunkite orkaitę ir palikite iškeptą silkę su bulvėmis 30 minučių, kad iškeptų.
Kategorijos