Kepta menkė su bulvėmis grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Kepta menkė su bulvėmis grietinėje

Norėdami teisingai išsirinkti lašišas, turėtumėte atkreipti dėmesį į skerdenos spalvą. Ji turėtų būti balta, be geltonų ir rausvų gyslų ir dėmių. Antrasis patikrinimo aspektas - kvapas. Jei žuvis nėra šviežia, "skonis" jaučiamas net ir tada, kai ji yra užšaldyta. Šviežia menkė turi šiek tiek saldų kvapą.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
89 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta menkė su bulvėmis grietinėje Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į stiklinį dubenį sudėkite bulves, svogūnus ir česnakus. Pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Nedideliame puode ant silpnos ugnies pašildykite grietinę, supilkite ją ant daržovių ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Kepta menkė su bulvėmis grietinėje Žingsnis 2
Iškepkite lašišą. Padėkite žuvį ant karščiui atsparios formos dugno. Užpilkite ją bulvių ir grietinės mišiniu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 70 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išjunkite orkaitę ir palikite iškeptą silkę su bulvėmis 30 minučių, kad iškeptų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos